Interview met verhuurder Sander

"Ik heb een eigen filmbedrijf, maar werk op dit moment vooral voor een bedrijf dat gietstukken maakt voor de automotive-, transport- en landbouwsector. We zijn flexibel en anticiperen op dat wat we tegenkomen in de markt."

Dat klinkt niet bepaald sexy.

“Dat is een misvatting. We zijn heel vernieuwend in een van oorsprong traditionele markt. We zijn met een nieuwe gedachte deze wereld ingestapt. Dat is ontzettend gaaf om te doen. We vechten voor onze plaats. We lopen vaak eerst tegen muren aan, maar als mensen ons eenmaal kennen en zien wat we kunnen, worden ze enthousiast.”

Waar zijn jullie goed in?

“Veel bedrijven vragen de hoofdprijs voor gietwerk, terwijl dat helemaal niet nodig is. Als je logisch nadenkt, en begrijpt wat een onderdeel doet, kun je tot hele mooie en goede oplossingen komen. Gietwerk wordt niet of nauwelijks meer onderwezen op universiteiten. De kennis ontbreekt bij veel partijen. Daarom liggen er veel kansen voor ons.”

Jullie werken samen met Chinese leveranciers. Hoe gaat dat?

“Dat is soms lastig. Het cultuurverschil is groot. Op het moment dat jij een opdracht hebt liggen en er komt een andere opdracht tussendoor die groter is, dan sta je weer achteraan in de rij. Je moet veel investeren in een goede relatie en goede afspraken maken.”

Hebben jullie een stip op de horizon?

“Aan het eind van dit jaar willen we twintig grote klanten hebben waar we regelmatig voor werken. Er liggen veel kansen, die we een voor een binnen proberen te harken. Dat lukt aardig. In de afgelopen jaren hebben we vooral geïnvesteerd, onder andere door veel beurzen te bezoeken. Dat betaalt zich nu uit.”

Over Sander

Sander werkt bij een bedrijf dat gietstukken maakt. Door meerdere losse onderdelen samen te voegen in een gietstuk bespaar je materiaal, en daardoor geld. Bovendien is het onderdeel lichter dan de oorspronkelijke onderdelen samen. Sander is verantwoordelijk voor het organisatorische vlak en doet de marketing. Daarnaast heeft hij een filmbedrijf.

Bekijk hier de werkplekken van Sander aan de Lizzy Ansinghstraat in Amsterdam.

De werkplekken van Sander aan de Lizzy Ansinghstraat in Amsterdam