Interview met verhuurder Moos

"Droom groot, maar verlies niet de focus uit het oog om kleine stapjes te nemen. Wat je ook doet. Daarnaast is de balans tussen werk en leven erg belangrijk."

Hoe zorg jij voor die balans?

"Ik heb mijn leven onderverdeeld in zeven domeinen: ondernemen, werken, sporten, studeren, muziek maken, sociaal bezig zijn en liefde. Iedere week heb ik een aantal reflectiemomenten waarop ik analyseer of ik genoeg aandacht besteed aan al die onderdelen. Vaak in de sauna na het sporten of als ik in bed lig. Ik probeer in een week alles aan bod te laten komen, zonder dat ik gestresst raak of als een machine moet leven. Ik wil wel flexibel blijven."

Hoe zien jouw dagen eruit?

"Iedere dag bepaal ik wat ik gedaan wil krijgen. Ik sta vroeg op om tijd te besteden aan studeren en lezen. ’s Avonds probeer ik iets sociaals te doen, muziek te maken of te sporten. Van maandag tot en met donderdag probeer ik overdag zo productief mogelijk te werken. Vrijdag en zaterdag laat ik iets meer open voor vermaak. Op zondag plan ik nooit iets."

Werkt dit voor iedereen?

"De belangrijkste stap is reflectie. Je moet voor jezelf bepalen wat belangrijk is in je leven, en hoe die onderdelen zicht tot elkaar verhouden. Ik ben er van overtuigd dat je het leven op week-niveau moet bekijken. Er zitten 168 uren in een week. Hoe verdeel je die optimaal zonder dat je gestresst raakt? Dat verschilt per persoon. De grens ligt voor iedereen ergens anders. De basis is voor iedereen hetzelfde: bepaal voor jezelf wat belangrijk is en verdeel je tijd goed."

Over Moos

Moos produceert muziek voor televisiereclames en werkt daarnaast aan Adresser, een applicatie waarmee je gemakkelijk postadressen bij elkaar kunt verzamelen op het moment dat je en kaartje wilt versturen. Hij doet dit onder andere samen met kantoorgenoot Ruben.

Moos verhuurt werkplekken in Amsterdam

Bekijk hier de werkplekken van Moos aan de Oudeschans in Amsterdam.

De werkplekken van Moos aan de Oudeschans in Amsterdam