Interview met verhuurder Lizzy

"Tijdens de revalidatie na mijn auto-ongeluk heb ik voor mezelf besloten: ik wil alleen nog maar dingen doen ik écht leuk vind. Ik zet nu alles op alles om een goede fotografe te worden. Ik wil mijn geld verdienen met het maken van portretten."

“Ik was stewardess en wilde ook graag fotograferen. Ik had onbetaald verlof genomen voor mijn eerste fotografieklus: een opdracht voor een reisbureau. Het plan was om parttime te gaan werken na die periode in het buitenland en meer tijd te besteden aan fotografie. In Kenia, tijdens die eerste klus, raakte ik betrokken bij een ongeluk. Ik zat achterin zonder gordel en vloog door de taxi. Drie jaar lang heb ik moeten herstellen. Sinds december ben ik fulltime aan het ondernemen als fotografe.”

Fulltime fotografe zijn, hoe bevalt dat?

"Af en toe heb ik een mooie klus, en dan ligt het weer een tijd stil. Het is moeilijk om met fotografie je geld te verdienen. Iedere dag krijg ik dat te horen van allerlei mensen. Maar ik wil een goede fotografe worden. Door het ongeluk is mijn drive groter. Het had ook anders kunnen aflopen."

Hoe heb je de revalidatieperiode beleefd?

“Ik heb drie jaar lang vooral in bed gelegen. Ik had veel pijn en was gefrustreerd. Maar ik heb ook heel veel nagedacht over de zin van het leven. Weet je wat het is? Iedereen heeft talent, maar het gaat erom dat je daar al je energie in steekt. Dan pas kun je alles uit je talent halen. Voor mijn gevoel heb ik talent voor fotografie. Wat mij nog rest is alle pijlen de goede kant opzetten.”

Over Lizzy

Lizzy is sinds december fulltime fotografe. Het liefst maakt ze portretten. Ze is autodidact en gefascineerd door palmbomen. Ze werkt sinds kort op de Staalkade en verhuurt daar werkplekken.

Lizzy verhuurt werkplekken in Amsterdam

Bekijk hier de werkplekken van Lizzy aan de Staalkade in Amsterdam.

De werkplekken van Lizzy aan de Staalkade in Amsterdam