Interview met verhuurder Klaas

"Ik geloof niet in het vooraf bedenken van een vaste structuur of uitgewerkt plan. Ondernemen is doen. Kijk of iets werkt. Doe eventueel aanpassingen en ga daarna weer door. Sta open voor verbetering en weet wat goed gaat."

“Kijk maar naar bedrijven als Google en Facebook. Zij proberen dingen uit. Soms werkt iets, soms niet. Zoiets doe je met je hele team. Ik heb mezelf weleens afgevraagd of we een organogram moeten maken, maar dat zie ik niet zitten. Mijn bedrijf is een elftal waarbinnen iedereen weet wat hij of zij moet doen. Een verdediger kan net zo goed scoren. Ik geloof in een platte organisatie.”

Wat is jullie ambitie?

“Evenementen bedenken en organiseren met veel spektakel waarbij alles samenkomt. Elk evenement moet een succes zijn. Hoe klein het ook is. Maar het belangrijkste voor mij is werken met een leuke club mensen.”

Hoe zorg daarvoor?

“Tegen mensen die hier komen werken zeg ik altijd: er is geen ruimte voor ego’s. Hard werken en je talenten benutten, dat is de basis. Ego’s zitten mensen daarbij altijd in de weg. Hetzelfde geldt voor onze opdrachtgevers. Als je met mensen samenwerkt is de klik belangrijk. Je moet het leuk hebben samen.”

Hoe bedenk je een evenement?

“Dat is lastig te zeggen. Als ik dat precies zou weten, dan zou ik er een formule van kunnen maken. Elke nieuw idee komt altijd voort uit bestaande facetten die samenkomen. Daar zit nooit een uitgewerkte strategie achter. De beste ideeën ontstaan gewoon. Je ziet nu bijvoorbeeld steeds meer toepassingen met drones. We zijn aan het kijken of we daar iets mee kunnen. Een grote show in de Amsterdam ArenA lijkt ons echt te gek.”

Over Klaas

Klaas heeft een creatief concept- en organistiebureau. Samen met een team bedenkt, creëert en organiseert hij eigen evenementen en evenementen voor opdrachtgevers. Daarnaast koopt het bureau licenties van succesvolle internationale events. Klaas droomt van een vliegshow met drones in de Amsterdam ArenA.

Bekijk hier de werkplekken van Klaas aan de Anthony Fokkerweg in Amsterdam.

De werkplekken van Klaas aan de Anthony Fokkerweg in Amsterdam