Interview met ondernemer Esther

"Er zijn mensen die zich afvragen hoe ik aan zoveel energie kom. Maar ik geloof niet dat ik zo ontzettend veel meer energie heb dan andere mensen. Ik lig ook wel eens uitgeteld in bed. Maar als ik iets wil, dan ga ik ervoor."

“Wij hebben geen televisie. Ik heb wel eens een cursist gehad die zei: o, maar dan heb je helemaal geen leven. Wij wonen en leven hier. Ik ben hier altijd. Maar ik hoef ook helemaal geen extra leven. Dit ís mijn leven. Ik vind het prettig om het zo in te richten. Werken en leven is in mijn wereld verbonden. Ik vind het zo jammer dat die koppeling bij veel mensen weg is.”

Leg eens uit

“Niet iedereen hoeft zo idioot verbonden te zijn als ik, maar het is toch fijn om gewoon heel blij te worden van hetgeen je doet. Alles wat je hier ziet is om die reden gedaan. Ik word er blij van.”

Wat doe je allemaal?

“Je kunt beter vragen wat ik niet doe. Ik geef twee dagen in de week schoenen-les. Ik maak zelf schoenen. Ik ben zeven dagen per week bed en breakfast houder. Ik probeer deze duizend vierkante meter te bestieren.”

Is het project voor jou geslaagd?

“Ik ben heel erg lastig voor mezelf. Het kan altijd beter. Maar eigenlijk is dat lariekoek. Mijn cursussen zitten vol, mijn bed & breakfast zit vol. De werkplekken die verhuurt kunnen worden zitten het meeste van de tijd vol. Ben ik dan geslaagd? Zeg het maar. Het zou fijn zijn als mijn bankrekening zich af en toe ook wat makkelijker zou vullen.”

Over Esther

Esther deed de schoenenopleiding en is nu schoenenmaakster. Daarnaast runt ze een bed & breakfast en geeft ze les. En ze doet nog meer. Werkplekken verhuren bijvoorbeeld.

Bekijk hier de werkplekken van Esther aan de Oudeschans in Amsterdam.

De werkplekken van Esther aan de Oudeschans in Amsterdam