Vind je werkplek of kantoorruimte

Kantoorruimte & bureaus huren voor freelancers, startups & bedrijven

Let's go

Werkplekken en kantoorruimte huren

1. Ontdek geweldige kantoren

Vind locaties met de sfeer en faciliteiten die je zoekt: van bedrijven die plek over hebben tot coworking spaces, bedrijfsverzamelgebouwen of simpelweg losse kantoren. De prijzen zijn all-in, er zijn geen verborgen kosten en de beschikbaarheid is altijd up to date.

2. Plan bezichtigingen

Leuke locatie gevonden? Stel online een vraag of plan direct een bezichtiging in. Je krijgt dan een korte rondleiding van de verhuurder. Je kunt ons ook altijd bellen op 085 888 2882

3. Huur flexibel

Ben je enthousiast na de bezichtiging? Dan kun je meteen al starten, meestal met een korte opzegtermijn. Je huurt direct van de verhuurder en Launchdesk zorgt voor een eerlijk contract. Via Launchdesk huren is niet duurder.

Zelf kantoorruimte verhuren? Lees alles over het plaatsen van je kantoor op Launchdesk.

Wat voor kantoor zoek je?

 • 200 unieke lokaties met ruimtes en werkplekken
 • 2800 reviews van kijkers en huurders
 • Flexibele contracten en eerlijke prijzen
 • Niet duurder via Launchdesk

Kantoren met webontwikkelaars

Alle 58 kantoren

Met wat voor soort mensen?

 • Blog

  We zijn erg blij dat we vandaag kunnen aankondigen dat Launchdesk per 1 oktober wordt overgenomen door SKEPP.

  Lees verder
 • Verhuren

  Plaats gratis de werkplekken of ruimtes die je over hebt

  Aanmelden
 • Ons team

  In 2009 zijn we gestart met een eigen coworking space aan het Leidseplein. In 2012 is Launchdesk opgericht.

  Lees verder

Veel gestelde vragen

 • Wat voor werkplek of kantoor kan ik huren via Launchdesk?
 • Via Launchdesk kun je als freelancer, ondernemer of startup de perfecte werkplek of kantoorruimte vinden.

  Launchdesk heeft veel uniek aanbod: het platform staat vol met kantoren en werkplekken die worden aangeboden door groepjes ondernemers, bedrijfsverzamelpanden, coworking spaces en bedrijven die ruimte over hebben. Launchdesk heeft ook compleet zelfstandige kantoorruimtes en anti-kraak kantoren te huur.

  Alle locaties hebben een goede sfeer en goede faciliteiten. Je huurt direct van de verhuurder, voor een goede prijs en vaak met een korte opzegtermijn. Alle informatie over kantoren op de site is up-to-date, en het is niet duurder om via Launchdesk een kantoor te vinden!

  Wat je kunt vinden via Launchdesk:
  • Afgesloten kantoorruimtes: een eigen, ongedeelde ruimte, voor jezelf, je kleine team, of je grote bedrijf. Launchdesk heeft kantoorruimtes te huur van 10m2 tot hele verdiepingen.
  • Vaste bureaus: een eigen, ongedeeld bureau, die je kunt huren voor jezelf, of voor je kleine team. Meestal bevinden ze zich in een open ruimte met andere ondernemers. Je kunt je spullen er laten staan en er meestal full-time gebruik van maken.
  • Flexplekken: een bureau, die je voor een paar dagen per week kan gebruiken, en dus deelt met andere mensen van het kantoor. Meestal in een open ruimte met andere ondernemers. Soms kun je er je spullen laten staan, soms niet.
  Elk kantoor heeft zijn eigen charme en focus: industrieel, of juist chic, met alleen maar schrijvers of alleen maar ontwikkelaars of juist alles door elkaar.
 • Hoe vind ik mijn ideale kantoor of werkplek?
 • Zoeken naar de perfecte werkplek is heel simpel: je kunt op Launchdesk heel specifiek filteren en hebt al snel een selectie met kantoren die passen bij je wensen.

  Voer je plaats in en vul in waar je naar op zoek bent, een bureau of een kantoorruimte, en klik op Let’s go. Je krijgt een lijst met locaties te zien in jouw buurt: bekijk de foto’s en de korte beschrijvingen om locaties te vinden waar je misschien zou willen werken.

  Je kunt de zoekresultaten aanpassen door gebruik te maken van de filters: je kunt bijvoorbeeld filteren op prijs, faciliteiten en zelfs de achtergrond van de mensen op kantoor.

  Klik op een kantoor om er meer over te lezen. Elk kantoor heeft een gedetailleerde beschrijving van het kantoor en de mensen, een overzicht van het aanbod en de faciliteiten en misschien wel het belangrijkste: reviews (recensies) van kijkers en huurders. Tijdens je zoektocht kun je locaties opslaan door op het hart-icoon te klikken.

  Als je één of meerdere kantoren hebt gevonden waar je een keer vrijblijvend een kijkje wilt nemen, klik dan op ‘plan’ op de pagina van een kantoor. Je kunt ook het algemene formulier invullen of bellen naar 085 888 2882: Wij kennen de verschillende locaties goed en helpen je graag verder. Wij plannen meteen een bezichtiging voor je in. Je krijgt een korte rondleiding van de verhuurder, zodat je kunt bepalen of je het kantoor (en de mensen) leuk vindt!

  Ben je enthousiast na je bezichtiging? Dan kun je vaak meteen al starten. Je huurt dan direct van de verhuurder, vaak met flexibele voorwaarden.
 • Wat zijn de voorwaarden als ik wil gaan huren?
 • Je hebt de werkplek gevonden die precies bij je past! En nu moet het officieel gemaakt worden. Je huurt altijd direct van de verhuurder. Het contract dat je krijgt wordt wel opgesteld door Launchdesk. Het contract is altijd eerlijk en duidelijk, en Launchdesk stuurt aan op zo flexibel mogelijke voorwaarden.

  De voorwaarden die in het contract staan zijn echter bepaald door de verhuurder. Alle voorwaarden staan kort en bondig online beschreven bij elk kantoor, zodat je er bekend mee bent voordat je gaat kijken. De belangrijkste voorwaarden in je huurcontract die je op Launchdesk kunt lezen:
  • Huurprijs: de prijzen die je ziet op Launchdesk zijn de huurprijzen per maand. De prijzen zijn altijd inclusief de faciliteiten die erbij vermeld staan, maar exclusief BTW. Voor kantoorruimtes staat er altijd een totaalprijs vermeld, dus ook inclusief servicekosten. Bij werkplekken staat de prijs per werkplek per maand vermeld.
  • Opzegtermijn: de opzegtermijn is vaak flexibel en doorlopend. Veel kantoren hanteren voor een werkplek bijvoorbeeld een doorlopend opzegtermijn van twee maanden. Dit houdt in dat als je opzegt, je nog maximaal twee facturen krijgt. Voor ruimtes zijn opzegtermijn vaak iets hoger.
  • Borg: bij vrijwel alle locaties wordt er een borg gevraagd als je gaat huren. Meestal is deze borg 1 maand huur inclusief btw. Deze borg krijg je aan het einde van je huurcontract weer terug, mits er natuurlijk niets kapot is en alle facturen zijn betaald.
  • Huisregels: elke verhuurder hanteert eigen huisregels. Huisregels zijn vaak recht toe recht aan, en zeggen bijvoorbeeld iets over de openingstijden en het gebruik van de faciliteiten.
  De meeste kantoren gebruiken Launchdesk ook voor de administratie van de huur. Dat betekent dat je van Launchdesk ook elke maand een factuur krijgt voor de huur: meestal krijg je twee weken voor het begin van elke maand een factuur, die voor de eerste van de maand voldaan moet worden (de betaling is dus voorafgaand aan de maand).
 • Hoe verdient Launchdesk haar geld?
 • Launchdesk is volledig gratis voor ondernemers die een kantoor zoeken. Het is ook niet duurder om via Launchdesk een kantoor te huren!

  Launchdesk verdient haar geld door een vergoeding te vragen aan verhuurders voor een mooi kantoorprofiel, voor marketing, voor het vinden van huurders die goed bij de groep passen en het verzorgen van alle huur administratie.

  Launchdesk heeft met verhuurders de afspraak dat de huurprijs nooit hoger mag zijn voor huurders die via Launchdesk komen. De verhuurder is de klant van Launchdesk, en ondernemers kunnen Launchdesk gebruiken als betrouwbaar platform voor het vinden van de perfecte werkplek.
 • Hoe kan ik mijn werkplekken of kantoorruimte verhuren?
 • Heb je kantoorruimte of werkplekken beschikbaar? Dan vinden wij huurders voor je, die passen bij het kantoor!

  We plannen een telefonische intake om de beschikbaarheid te bespreken. Een paar dagen later staat je kantoorprofiel online. We introduceren je kantoor bij de juiste zoekers en brengen je onder de aandacht in social media campagnes en via mailings. Zodra iemand bij jouw kantoor wil komen kijken, plannen we een bezichtiging met je in.

  Als iemand wil gaan huren, beslis jij eerst of je die persoon ook als huurder wilt. Nee zeggen mag altijd. We stellen een eerlijk huurcontract op tussen jou en de huurder en verzorgen de administratie. Je kunt alles live volgen in het verhuurder dashboard.

  Lees wat het kost en meld je locatie vandaag nog aan!
 • Wat houdt de overname door SKEPP in?
 • Per 1 oktober 2016 is Launchdesk volledig overgenomen door concullega SKEPP. Door de overname is SKEPP verantwoordelijk voor alle verplichtingen van Launchdesk. Op deze manier draagt Launchdesk bij aan de groeiambities van SKEPP. Een deel van het personeel van Launchdesk is overgegaan naar SKEPP. Voor de gebruikers van Launchdesk verandert niets, het kantorenaanbod blijft zichtbaar. Het enige verschil is dat er een medewerker van SKEPP opneemt als je contact opneemt, in plaats van een medewerker van Launchdesk.